A Molnár Péter Alapítvány bejegyzése még folyamatban volt, amikor Lazányi Etelka már megszervezte Peti tiszteletére az első kosárlabda tornát, mely a tervek szerint évente 2 alkalommal kerül majd megrendezésre. Péter ezen tornáknak mindig aktív résztvevője volt. A rendezvény 2021. október 19-én a kisteleki Városi Sportcsarnokban zajlott le, ahol Lazányi Etelka köszöntötte a torna résztvevőit, a szurkolókat, érdeklődőket, de elsősorban Molnár Péter édesanyját és testvérét, akiknek őszinte részvétét is kifejezte. A torna terembérleti díja is Molnár Dani taníttatását segíti, a város polgármestere pedig a bérleti díjjal, édességgel és ásványvízzel is támogatta a rendezvényt. Az esemény egy perces néma megemlékezést követően kezdődött el, majd a körmérkőzést követően késő estére alakult ki a végeredmény. A torna megható eseménnyel zárult. Jenei Norbi felajánlotta különdíját, a legjobb dobónak járó trófeát Peti édesanyjának együttérzése, szeretete jeléül.

Bővebben: ITT!

Péter a középiskolájába 1995. szeptember 1-től informatika tanárként tért vissza, később a rendszergazdai feladatokat is ellátta. Kollégái és a tanulók mindig, minden körülmények között számíthattak támogatására, segítségére, lendületére, vidám személyiségére. Hatalmas űrt hagyott maga után.

Halálának 1. évfordulóján, 2022.03.17-én a középiskolában faültetéssel emlékeztek meg a szeretett tanárról, kollégáról.

„Mindenki számára van egy olyan ember, akire felnéz és a legtöbb informatikus, diák számára Molnár Péter volt ez a személy. Szakmán belül nem volt olyan, amit nem tudott volna megoldani, nem tudta volna a választ egy problémára. Sokunkat nem csak gimnáziumban, de már általános iskolában is tanított. Ő az a tanár volt, aki érdekessé tette számunkra a tanulást. Az Ő órái mindig jó hangulatban teltek. Kedvenc tanárunkká vált türelmével, vidámságával, kedvességével, meg a különféle vicces pólóival. Ő valóban arra törekedett, hogy a legjobbat hozza ki belőlünk, még ha ezért 1-2 plussz órát is be kellett vállalnia és még iskolán kívül is bármikor kérhettük a segítségét. Rengeteg mindenre felkészített minket, de arra nem, hogy elmegy és nem jön vissza többé. Halálára senki sem készült fel. Hogy őszinte legyek még mindig felfoghatatlan, hogy egy ilyen nagyszerű ember már nincs közöttünk, jelenléte természetes volt, akárcsak a levegő és a napfény. Molnár Péter az a személy akinek nem csak a tudása, de a hiánya is felmérhetetlen.

“Muhel Nóra 11.B”